Dog er der nogle overvejelser, du med fordel kan medtænke, når du skal knipse et enestående billede eller portræt næste gang. Som professionel fotograf deler jeg ud af mine erfaringer, og giver dig her 3 gode tips til at tage et godt billede!

1. Det gode billede har øje for detaljen 

Kan du også blive betaget af et landskabsfoto eller et portræt, der zoomer ind på en detalje? Ofte er det ikke billedet af skoven i sin helhed, men nærbilledet af et blad, der virker fængende. Men hvorfor egentlig? Fordi man her kommer tættere på facon, farve og struktur. Samtidig er der også noget helt særligt ved et portræt, der fokuserer på en udvalgt del af ansigtet eller kroppen.

2. Det gode billede fortæller en historie 

De billeder, vi husker, er ofte dem, der er stemning og sjæl i. Det gode billede kommunikerer tit en historie eller en følelse, som man kan genkende. Måske har du selv prøvet at være til et bryllup, hvor det viste sig, at lige præcis ét bestemt billede skilte sig ud – selvom flere havde knipset samme motiv. Det kan være fordi vinklingen eller en detalje er med til at gøre billedet godt og effektfuldt. 

3. Det gode billede har det rigtige lys

Hvis man vil tage et godt billede, kræver det et godt lys, så farver og udtryk tager sig bedst muligt ud. Det er også vigtigt at overveje, om motivet eller portrættet fungerer bedst med et blødt lys – det vil ofte være mest flatterende ved portrætter. Og så er det en kunst i sig selv at justere lys, farver og kontrast efter billedet er blevet taget.

Fordelen ved en professionel fotograf 

Vil du have taget professionelle billeder til dit bryllup eller til familiealbummet, så kan det være en fordel at alliere sig med en professionel fotograf. Hos Stærdal arbejder jeg med udgangspunkt i dine ønsker, og du er garanteret billeder af høj kvalitet.  

Kontakt mig for et uforpligtende tilbud

Kontakt